8 Aralık 2010 Çarşamba

Senaryo ve Film Atölyeleri




istanbuldaki çeşitli film atölyeleri..


BEKSAV  Sinema Atölyesi Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisi'nde!


Film Yapım -Yönetim(Salı 19.00- 15 günde bir)


Metin Gönen


Senaryo (Salı 19.00- 15 günde bir)


Metin Gönen


Görüntü Yönetmenliği(Perşembe 19.00 -15 günde bir)


Mehmet Emin Yıldırım




Kurgu(Perşembe 19.00 -15 günde bir)


Aynur Özbakır


Ayda bir sinema söyleşileri yapılmakta...

Metin Gönen'in SİNEMA TEKNİKLERİ VE KISA FİLM ATÖLYESİ-Yaz Dönemi 2010


Plato Film Okulu SİNEMA TEKNİKLERİ VE KISA FİLM ATÖLYESİ BAŞLIYOR! 30 Haziran 2008 - 27 Ağustos 2008 Plato Film Okulu Eğitim Müdürü Metin Gönen'in yürütücülüğünde Sinema Teknikleri ve Kısa Film Atölyesi, birbirini tamamlayan 10 haftalık iki temel programıyla başlıyor. Atölye; yaş ve herhangi bir sınırlama olmaksızın sinemayla ilgilenen tüm meraklılara, sinema-TV ya da iletişim bölümlerinde okuyan öğrencilere ve genel olarak görsel-dramatik öykülemenin temel teknik-estetik operasyonlarını öğrenmeyi ve fikirlerini somut bir filme dönüştürmeyi arzulayan herkese açık olarak hazırlanmıştır.
• Sinema Teknikleri eğitimi En iyi film ve yönetmen ödülleri alan filmlerin somut incelemesiyle bir filmin gerçekleştirilmesi için gerekli ( plan, sahne, sekans, çekim ölçekleri, kamera hareketleri, ışık, ses, zaman-mekân, kurgusal evren, filmsel atmosfer, tipleme, sahneleme, kurgu… gibi) temel sinematografik öyküleme operasyonlarını tek tek görmek . Bir filmdeki hikâyenin sinemasal olarak nasıl anlatıldığını ve sinema-fikirlerin nasıl yaratıldığını bütünlüklü bir biçimde inceleyerek öğrenmek. Senaryo yazım tekniğinin gösterilmesi, kamera ve objektiflerin tanıtılması, ışığın, sesin ve kurgunun teknik-estetik kullanımının örneklerini vermek. • Bir kısa film çekmek ve kurgulamak Film yapma aşamasının süreçlerini görmek. Çekim senaryosu hazırlamak, mekânları ve oyuncuları belirlemek. Profesyonel kamera, ışık, ses kullanılarak çekim yapmak. Kurgulamak. Eğitim Dönemi: 30 Haziran 2008-27 Ağustos 2008 Toplam Ders Saati: 10 hafta, 120 saat Ders Saatleri: Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe 18.30 – 21.30 Dersler ve Eğitmenler: Sinema dili, film estetiği, mizansen: Metin Gönen Senaryo: Efe Balkan, Çağrı Beyaz Kamera ve ışık : Serhat Gündüzalp Kurgu: Övünç Güvenışık, Mehmet Emin Yıldırım Plato Film Okulu Eğitim Müdürü Metin GÖNEN metingonen@platofilmokulu.com Bilgi İletişim Serpil YURDDAŞ serpilyurddas@platofilmokulu.com Bilgi için info@platofilmokulu.com Pürtelaş Mahallesi Meclis-i Mebusan Yokuşu, No: 51 Fındıklı - Cihangir / İstanbul Telefon : (0212) 292 63 84 Faks : (0212) 292 63 84 E-Posta : info@platofilmokulu.com Metin Gönen 1961 yılında İstanbul'da doğdu. 8. Paris Üniversitesi ( Vincennes -Saint- Denis) Sinema-TV Bölümünde Lisans ve Yüksek Lisans okudu. Yine aynı üniversitenin Felsefe Bölümünde çift Anabilim dalı olarak Lisans ve Yüksek Lisans yaptı; Doktora çalışması yanı sıra, Katolik Üniversitesi'nin Formation Humaine Bölümünde (L'ICAM, L'Institut Catholique d'Art et Métiers, France) sinema dili, film estetiği ve senaryo dersleri verdi, çeşitli sinema Atölyeleri düzenledi… İstanbul Kültür Üniversitesi'nde bir dönem sinema ve felsefe dersleri verdikten sonra, Plato Film Okulunda Sinema Dili, Film Analizi, Film Estetiği (fotoğraf, plan, ışık, ses, mekân, anlatı teknikleri, sinematografik düşünce, senaryo…) dersleri vermeye başladı ve Okulun Eğitim Müdürlüğünü üstlendi. Beyoğlu Karşı Sanat Film Gösterim-Seminer çalışmaları; Kadıköy Beksav Sinema-Yapım Atölyesi ve farklı Üniversitelerin öğrencilerini bir araya getiren film analizi, senaryo yazımı, Yönetmenlik ve Yapım Atölyeleri faaliyetlerinin yanında, 2008 yılında öğrencileriyle birlikte Paradoks Sinema Kolektifi'ni kurdu.
SİNEMAFİLM ATÖLYESİ

AMAÇLARIMIZ:

Katılımcıların taleplerine uygun olarak uygulamayla iç içe geçmiş bir programı deneyimli eğitmenler aracılığıyla gerçekleştirmek, katılımcıların bilgi ve beceri kazanmalarını ve ilgili alanda çalışma yapabilecek bir deneyime sahip olmalarını sağlamak.

UYGULAMA OLANAKLARIMIZ:

- 50 kW açık ağızlı (open face) ve mercekli (fresnel) ışık kaynakları ve aksesurları
- Bilgisayar ortamında (non-linear) kurgu,
- Sayısal (digital) video kamera, 8-16 mm film kameraları
- İzleme için görsel olanaklar
- Dersleri destekleyen film arşivi

SinemaFilm Atölyesinin 2010-2011 uygulama programları ve dönemleriyle ders isimleri aşağıda belirtilmiştir:

SİNEMA-TV TEMEL ATÖLYE PROGRAMI:

Süresi: 2 Ay (60 Gün),
Toplam Saat: 48 Saat

ATÖLYE DÖNEMLERİ:
Kasım/Aralık 2010
Ocak/Şubat 2011
Mart/Nisan 2011
Mayıs/Haziran 2011


DERS PROGRAMLARI
- Kamera, Işık ve Ses (haftada 2 saat)
- Senaryo ve Yönetmenlik (haftada 2 saat)
- Kurgu ve Yapım (haftada 2 saat)
Haftalık Toplam Ders Saati: 6 saat
Temel Atölye Toplam Ders Saati: 48 saat
DERS PROGRAMLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA:
Dersler hafta içinde iki günde tamamlanmaktadır. Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek atölye çalışmasında dersler 18.00-20.00 ile 18.00-22.00 arasında internet sitemizdeki adresimizde gerçekleştirilecektir. Ek detaylar hakkında merkezimizin telefonlarından bilgi alabilirsiniz.

FİLM YAPIM ATÖLYESİ


Eğitimin Adı
Film Yapım Atölyesi
Amaç
Atölye çalışması dijital film yapımı konusuna ilgi duyan, yeteneklerini sınamak isteyen, profesyonel seviyede bir film çalışmasında bulunmak isteyenler için tasarlanmıştır. Bu bağlamda yetenekli olduğunuz alanın farkına varabilmeniz amacıyla Uygulamalı Senaryo Çalışması, Kamera ve Işık Teknikleri ile Film Yapım Prodüksiyon ve Yapım Sonrası Sayısal Film Kurgusu konularında gelişmiş seviyede dersler verilmektedir. Eğitim başlangıcında eğitim notları katılımcılara verilecektir. Katılımcılar kurs çerçevesinde mutlaka bir belgesel veya kısa film yapımı gerçekleştireceklerdir.
Uygulamalı
Eğitim İçeriği
  • Film Projesi Geliştirme
  • Senaryo Teknikleri
  • Film Yapım süreci
  • Oyuncu Yönetimi
  • Kamera ve Işık Teknikleri
  • Ses Kayıt Teknikleri
  • Edius Programı ile Kurgu (Lab – 5 adet bilgisayar)
  • Yönetmenlik (Konuk Yönetmenler)
  • 15 dakikalık bir belgesel film gerçekleştirme
  • Film Dağıtım – Yarışma ve Festivallere katılım süreci
Katılımcılar
Film Yapımının her aşamasına ilgi duyan 18 yaş üstü tüm bireyler
Eğitimci
Doç. Dr. Alev Fatoş PARSA / Ar. Gör. Nazım ANKARALIGİL
Eğitim ücreti
Her katılımcı için 1500 TL
Eğitim yeri
Atatürk Kültür Merkezi (AKM)
Not
Eğitim sonrası katılımcılara EGESEM KATILIM BELGESİ verilecektir.

Kısa Film Senaryo Örnekleri - Dönüş Yolculuğu

    Kısa film Sinemanın en önemli unsurlarından biridir hiç şüphesiz..Ve ben burada bazı arkadaşlarımızın yarattığı kısa film senaryoları...