8 Aralık 2010 Çarşamba

Kısa Flimler Listesi

Aşağıdaki  sırasına konmuş yapım listelerinde, o yıl üretilmiş kurmaca, deneysel, canlandırma ve belgesel alanlarındaki tüm kısa filmlerin künyelerine ulaşabilirsiniz. 


BÊDENGÎ (SESSİZLİK)
Tür: Kurmaca
Süre:14 dk
Format: HD
Yapım Yılı:2010
Yapım: Mezopotamya Sinema
Oyuncular: İlker Kızmaz, Saadet Çaçan, Fırat Aksan, Musa Karagöz, Mehmet Hadi Sümer, Hêvîdar Bakır
Senaryo /Yönetmen: Aziz Çapkurt
Görüntü Yönetmeni: Serdar Güz
Ses:  Memet Dalmaz
Kurgu: Aziz Çapkurt
Müzik: Mehmet Atlı
Sanat Yönetmeni: Cihan Yüksel
Özgeçmiş: 
Aziz Çapkurt 1981 yılında Kars’ta doğdu. İlköğretim ve liseyi burada okudu.  Daha sonra çeşitli TV dizilerinde ve filmlerinde reji asistanlığı yaptı. 2007 yılından beri Mezopotamya Sinema Kolektifinde çalışmaktadır. Bêdengî (Sessizlik) ilk kısa filmidir.
Aziz Çapkurt  He was born in Kars (Turkey) in 1981. He completed his elementary and high school education there. Later he worked as direction assistant in several TV films and series in İstanbul.  Since 2007 he has worked with the Mesopotamia Cinema Collective.  Silence (Bêdengî) is his first short film.
Sinopsis : Hasan babasının camcı dükkânında çalışmaktadır. Bir gün yaşlı bir kadın tamir edilmesi için camı kırılmış bir fotoğraf çerçevesi getirir. Hasan fotoğraftaki genç adamı tanır ve yaşlı kadını takip etmeye başlar. Takip ettiği aynı zamanda kendi geçmişidir.
As kerliğini Türkiyenin doğusunda yapmış bir genç ile bir Cumartesi Annesinin karşılaşmasının hikayesi...
He was born in Kars (Turkey) in 1981. He completed his elementary and high school education there. Later he worked as direction assistant in several TV films and series in İstanbul.  Since 2007 he has worked with the Mesopotamia Cinema Collective.  Silence (Bêdengî) is his first short film.
Ödüller:
17.  Adana Altın Koza Film Festivali Uluslararası Akdeniz Ülkerleri Kısa Film Yarışması – Mansiyon Ödülü
1. Siirt Barosu Kısa film Yarışması – Jüri Özel Ödülü
İletişim / Contact: capkurtaziz@hotmail.com
ERTELENEN PARANOYA/THE DELAYED PARANOİA
 Yönetmen/Director: Derya Mansuroğlu
Senaryo/Screenplay: Derya Mansuroğlu
Görüntü yönetmeni/Director of Photography: Göktuğ Bakan
Kurgu/Editing: Derya Mansuroğlu
Sanat Yönetmeni/Art Director: Derya Mansuroğlu
Müzik/Music by: Uras Büyükyılmaz
Işık şefi/Light Conductor: Asuman Zirek
Oyuncular/Cast: Ecem Devrim,Egemen Şahin
Tür/Genre: Deneysel/Experimental
Süre/Duration: 04:15
Çekim Formatı / Shooting Format16:9
Yapım Ülkesi ve Yılı/Country of Production and Year of ProductionTürkiye/Turkey 2010
Altyazı/Subtitle: İngilizce/English
Konu/Synopsis:
Saat 12’de başlayıp 12’de biten,aslında zamanı hiç geçmeyen  bir gece yarısıdır.Ailesinden ayrılıp,başka bir şehre gelen ve evde yalnız yaşayan bir kızın korkuları,zihninde öyle bir yer etmiştir ki bu korkular paranoya halini almıştır.Kız bu korkularını yaşar ancak; tüm bunlar bir hayalden ibarettir.
 Actualy it is a night that dosnt pass and starts at 12pm, ends at 12 pm.A girl who was seperates from his family, are coming from another city and lives alone.Her fears have becomed paronoid fears in his mind.She lives with that fears but, all of them is just a dream.
 Yönetmenin Özgeçmişi/ Director's Biography:
  1991,Antakya doğumlu.Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema-Tv öğrencisidir.İstanbul’da yaşamaktadır.
  Born in 1991,Antakya.She is studies at Mimar Sinan Art Acamedy faculty of cinema-tv.She lives in İstanbul.
 İletişim / Contac: derya-ispanya@hotmail.com

BU HOROZ KAÇAR
Yönetmen / Director: Semih HIZAL – Savaş BAYRIDOST
Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Semih HIZAL
Kurgu / Editing: Semih HIZAL – Savaş BAYRIDOST
Tür / Genre: Belgesel ( Documentary )
Format/ScreeningFormat: HD
Süre / Duration: 17' 12”
Yapım Yılı / Year of Production: 2010
Yapım Ülkesi / Country of Production: Türkiye / Turkey
Görüntü Yönetmeni / Director of Photography: Semih HIZAL
Kurgu / Editing: Semih HIZAL – Savaş BAYRIDOST
Özgün Dil / Original Language: Türkçe
Konu / Sinopsis:
Kahvede garsonluk yapan Serkan’ın en büyük tutkusu Hint horozu yetiştirmesi ve İzmir’in farklı mekânlarında aynı tutkuyu paylaşan insanlarla dövüştürmesidir. Babadan gelen Hint horozu tutkusunu çocukluğundan beri yaşadığı çevrede arkadaşlarıyla sürdürmektedir. Değişen arkadaşlık ilişkileriyle birlikte, eski düzenden farklı olarak Serkan ve arkadaşları kendi aralarında da horoz dövüştürmeye başlarlar.Serkan is a waitress in his cafe in Izmir, his the biggest passion is cock training and cockfighting. His passion about the roosters came from his father. He continuing his passion with his childhood friends. When his relationship and environment change, he start cockfighting with his friends.
Yönetmenin Özgeçmişi/ Director's Biography:
Semih HIZAL
1986 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokulu  ve lise eğitimimi İstanbul’da tamamladı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Sinema ve Tv bölümünde eğitimini sürdürmektedir. “Alamatra” isimli bir belgesel çalışması bulunmaktadır. Bu Horoz Kaçar Son belgesel çalışmasıdır.
He was born in Istanbul in 1986.He completed his Primary School and high school education in Istanbul. He continuing his education at Ege University Faculty of Communication, Radio and Film and TV department . He has a documentary work called "Alamatra". Rooster Run  is his last documentary work.

Savaş BAYRIDOST
1988 yılında İzmir’de doğdu. İlkokulu ve liseyi İzmir’de tamamladı. Ege Üniversitesi Radyo Sinema ve Tv bölümünde eğitimini sürdürmektedir. “ Tesadüf ” isimli bir kısa filmi vardır. Kısa film ve belgesel çalışmalarına devam etmektedir .
He was born in Izmir in 1988.He completed his Primary School and high school in Izmir. He continuing his education at Ege University Radio TV Cinema. He has a short film called "Coincidence". He continue his short film and documentary working.
İletişim / Communication : savdost@hotmail.com  semihhizal@gmail.com

Kısa Film Senaryo Örnekleri - Dönüş Yolculuğu

    Kısa film Sinemanın en önemli unsurlarından biridir hiç şüphesiz..Ve ben burada bazı arkadaşlarımızın yarattığı kısa film senaryoları...